در شرایط حاضر بدون شک، کاشت ایمپلنت یکی از بهترین گزینه ها برای درمان جای خالی دندان های از دست رفته است و استحکام و مقاومت دندان مصنوعی با کاشت ایمپلنت دوچندان شده؛ به طوری که شخص بیمار بعد از انجام این عمل حسی همانند حضور دندان های واقعی خود دارد. البته باید بدانید که انجام این عمل مستلزم وجود شرایطی است که فرد بیمار باید از آن برخوردار باشد. بعبارت دیگر بنا بر اعتقاد ارتودنتیست ها نمی توان تحت هر گونه شرایطی عمل کاشت ایمپلنت را بر روی تمامی افراد اجرا کرد و باید صلاحیت شرایط او برای این عمل مورد تایید پزشک معالج قرار گیرد. از همین رو در ادامه این بخش، ما این شرایط را به صورت موارد زیر مورد بررسی قرار داده ایم:
1- سلامت جسمی بیمار
ایمپلنت دنداندر درجه نخست به وضعیت جسمی و سلامتی فرد بستگی دارد, از همین رو پزشک معالج از فرد بیمار می خواهند تا برای تایید سلامت جسمی خود، آزمایشاتی را انجام دهد. عفونت از جمله معضلات عمده ای است که تا زمان بر طرف نشدن این مشکل نمی توان برای عمل کاشت دندان مصنوعی اقدام کرد. چرا که عفونت ممکن است در عمل جراحی لثه اختلال ایجاد کرده و منجر به پس زدن آن شود. از سویی دیگر، چنانچه شخص بیمار مبتلا به بیماری هایی چون قلب و عروق و… باشد از شرایط لازم برای کشت ایمپلنت برخوردار نیست.
2- سلامت روانی بیمار
شرایط روانی بیمار از دیگر نکات مورد توجهی است که باید دندانپزشک هنگام کاشت ایمپلنت به آن دقت داشته باشد. در حقیقت با توجه به شرایط بدنی فرد بیمار، مهارت و سرعت عمل دندانپزشک و … دوره نقاهت این عمل برای هر فرد با دیگری متفاوت است. از همین رو فاکتورهای مختلفی نظیر عدم احساس ترس و اضطراب و آستانه تحمل بالای فرد بیمار در طول درمان ایمپلنت دندان و جراحی لثه بسیار حائز اهمیت است.
3- سلامت استخوان فک
یکی از شرایط مهم که به شدت بر روی موفقیت عمل کاشت ایمپلنت دندان تاثیر بسزایی دارد؛ کیفیت و کمیت استخوان فک فرد بیمار است. به عبارت دیگر تحلیل بیش از حد استخوان فک بیمار باعث می شود که نتوان عمل کاشت ایمپلنت را به انجام رساند و در چنین شرایطی از پیوند استخوان کمک گرفته می شود. بنابراین وظیفه یک پزشک قبل از امیدوار کردن بیمار خود نسبت به موفقیت آمیز بودن عمل ایمپلنت دندان، انجام تصویربرداری های لازم به منظور صلاحیت و تعیین کیفیت و تراکم استخوان فک دهان او است. فلذا برای فیکس نگاه داشتن پایه ایمپلنت در استخوان فک، باید بافت استخوانی او تراکم بالایی داشته باشد و برای انجام این عمل کافی باشد تا پایه در بهترین شرایط به استخوان فک او جوش بخورد.
4- سلامتی لثه ها
بجز استخوان فک و رباط های نگهدارنده ریشه دندان یکی از مهمترین بخش ها که به شدت بر روی حفاظت و استحکام دندان ها تاثیر گذار است؛ لثه ها هستند. از همین رو سلامتی لثه ها برای جلوگیری از ورود عفونت و باکتری به استخوان فک برای کاشت ایمپلنت نیز حائز اهمیت بوده و در صورت بی توجهی به این مسئله بعد از انجام عمل کاشت ایمپلنت با خسارات مالی و مشکلات فراوانی مواجه خواهید شد. بنابراین افرادی که قصد انجام عمل ایمپلنت را برای تعداد زیادی از دندان های از دست رفته خود دارند؛ باید از لثه ای سالم و مقاوم برخوردار باشند
بیشتر بخوانید :
:: موضوعات مرتبط:
سلامت دهان و دندان ,
,
:: بازدید از این مطلب : 645
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0